Despre eclipse si planete

Este bine de stiut ce influenta poate avea o eclipsa asupra fiecaruia dintre noi sau la nivel de grup (tari sau regiuni) in functie de anumite caracteristici si conditii care le indeplinesc. Iata cateva informatii utile:

In hartile natale o eclipsa devine relevanta daca aceasta este in conjunctie cu Soarele, Luna si/sau este plasata in care angulare (1, 4, 7 sau 10).

In astrologia mondiala eclipsele infulenteaza acele natiuni, regiuni sau orase care au o conexiune cu semnul care stapaneste eclipsa – mai ales acelea care au plasata eclipsa in tranzit peste Ascendent, Mijlocul Cerului, Soare sau Luna sau peste stapanii traditionali ai acestora. Astfel eclipsele care traziteaza Ascendentul afecteaza proiectele initiate in apropierea tranzitului respective dar si persoanele tinere. Atunci cand eclipsele tranziteaza Mijlocul Cerului, acestea au influenta asupra regatelor, conducatorilor de state si asupra persoanelor de varsta mijlocie. Atunci cand eclipsele transiteaza Descendentul atunci au influenta asupra razboaielor, conflictelor si  disputelor si asupra persoanelor in varsta.

Efectele unei eclipse este cu atat mai mare cu cat Soarele rasare sau este pe Mijlocul Cerului. Eclipsele avand o influenta mai distructiva mai mare in emisfera vestica decat in cea estica. Natura unei eclipse se stabileste in functie de planeta care o stapaneste si stelele fixe relevante la momentul aparitiei eclipsei.

Sa vedem ce influenta are fiecare planeta, in cazul in care stapaneste eclipsa respectiva:

Mercur: pot aparea situatii in care sa existe smecherii, furturi, tranzactii frauduloase, spalari de bani, calatorii cu peripetii si urmari neplacute, mai ales daca sunt si planetele malefice implicate (Saturn si Marte). De asemenea poate aduce deformarea imaginii preotilor, credintei si bisericii si aduce schimbari nefericite ale legilor. Vremea este schimbatoare cu riscuri de uragane, furtuni puternice, cutremure.

Venus: are influenta benefica si aduce faima, dragoste, casatorie, copii, prosperitate si sanatate. Vremea este frumoasa si senina, echilibrata si favorabila agriculturii. Relatiile intre state si guverne este proetenoasa si se urmatesc interesele comune si benefice de ambele parti.

Marte: poate aduce foc, violenta, incalcarea legii, razboi. Vremea este violenta, cu uragane, vant puternic sau seceta. Culturile agricole pot suferi de exces de caldura si seceta, incendii vant puternic.

Jupiter: poate aduce pace, prosperitate, fertilitate si bucurii. Sanatatea fizica si cea spirituala sunt favorizate, legile sunt applicate cu buna intentie iar oamenii sunt mai generosi. Vremea este benefica pentru agricultura. In hartile natale daca se formeaza o eclipsa in Sagetator, Pesti sau Rac, atunci Jupiter, care stapaneste prin demnitati (domiciliu si exaltare) aceste zodii poate aduce faima, prosperitate, sanatate si liniste sufleteasca si mentala.

Saturn: poate indica distrugeri prin raceala, boli cornice, saracie, inchisoare, decese in randul persoanelor in varsta. Vremea este rece, cetoasa, mohorata, cu posibile furturi cu pagube materiale, inundatii, pierderi in agricultura.

Mai puteti citi si articolele despre eclipsele de luna si de soare aici:

http://www.horoscopdragoste.ro/astre/eclipsele-de-soare-si-rolul-lor-in-viata-oamenilor/

http://www.horoscopdragoste.ro/astre/eclipsele-de-luna-si-rolul-lor-in-viata-oamenilor/

Monica Lazar

Astrolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *