Eclipsele de Soare si rolul lor in viata oamenilor

Eclipsa de Soare se formeaza numai atunci cand apare si faza de Luna Noua, atunci Luna se misca intre Pamant si Soare, iar cele trei corpuri ceresti sunt aliniate: Pamant – Luna – Soare. Eclipsele de Soare sunt de mai multe feluri:

 1. Eclipsa totala de Soare apare atunci cand de pe Pamant se vede ca suprafata Soarelui este acoperita total de Luna;
 2. Eclipsa partiala de Soare apare atunci cand de pe Pamant se vede ca suprafata Soarelui este acoperita partial de Luna;
 3. Eclipsa inelara de Soare  apare atunci cand  Luna apare mai mica decat Soarele si este pozitionata central pe discul Soarelui, iar de pe Pamant se vede ca un inel stralucitor;
 4. Eclipsa hibrida de Soare apare mai rar si e o trecere de la eclipsa inelara la cea totala.

 Cele mai spectaculoase eclipse sunt cele totale dar nici cea inelara nu este mai prejos. Conteaza foarte mult si zonele de pe Pamant de unde vizibilitatea Eclipsei este cea mai mare, asta deoarece si influenta ei va fi mai consistenta pentru oamenii si toate vietuitoarele care locuiesc in aceste zone. Aveti aici lista completa a tuturor Eclipselor de Soare din urmatorii 10 ani si zonele unde de unde vizibilitatea este cea mai mare: http://www.timeanddate.com/eclipse/list-solar.html

Următoarele eclipse de Lună se vor observa din țara noastră, în următorii ani: 20 martie 2015. Ce este bine sa stim noi despre influenta unei Eclipse de Soare:

 • In primul rand este important de stiut daca, din zona in care locuim Eclipsa respectiva va fi vizibila. Daca nu este vizibila atunci influenta ei este neglijabila asupra tuturor vietuitoarelor din zona respectiva.
 • Daca Eclipsa este vizibila atunci este bine sa vedeti pe ce casa astrologica cade pe harta voastra natala deoarece toate activitatiile atribuite in mod traditional acelei care vor fi activate, cu atat mai mult daca aveti si planete plasate in acea casa. De obicei apar schimbari importante in acel domeniu de viata si chiar nu este indicat sa va fie frica, cel mai bine este sa fiti receptivi si sa incercati sa actionati prin acceptarea schimbarilor. Schimbarea face parte din viata, fara ea viata nu si-ar desfasura cursul natural.
 • Barbatii sunt mult mai influentati de Eclipsele de Soare decat femeile.
 • Semnul zodiacal si casa in care cade Eclipsa Solara pe harta natala arata doemniul de interes de care va trebui sa va ocupati.
 • Evenimentele nu se vor derula numai in perioada de Eclipsa, consecintele ei avand influenta pe o perioada mai mare de timp. Ceea ce voi puteti percepe ca pe un eveniment care provoaca o situatie de criza, de fapt sa fie o oportunitate deosebita. Dar asta puteti vedea numai daca va eliberati de frici si blocaje mentale.

Fiti mai contienti de ceea ce se intampla cu voi si in jurul vostru, asa veti stii ceea ce aveti de facut indiferent de experientele pe care le traiti!

 Monica Lazar

Astrolog

 

 

1 comentariu la Eclipsele de Soare si rolul lor in viata oamenilor

 1. Camelia Broscaru says:

  Buna ziua,

  Sunt nascuta pe data de 02.04.1967 ora 22:30, un berbec cu ascendent in scorpion.
  Ma puteti ajuta sa inteleg cum ma poate afecta eclipsa de soare?

  Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *