Evenimente importante intamplate in luna septembrie in Romania si influenta astrelor

Este important sa stim de ce anumite evenimente s-au intamplat intr-un anumit moment si sa analizam tranzitele majore pentru a le intelege influenta pentru a putea analiza in timp posibilitatea repetarii unor evenimente asemanatoare.

Continuam analiza cu evenimente importante intamplate in istoria Romaniei in luna septembrie, indiferent de anul aparitiei evenimentului. Iata un eveniment important, care a marcat istoria tarii, si mai ales pe locuitorii sai:

6 septembrie 1940 – Regele Mihai a fost incoronat ca rege al Romaniei

Configuratii astrologice:

Luna in Scorpion in casa a I-a a momentului arata ca poporul avea nevoie de un Rege nascut in zodia Scorpionului, iar Regele Mihai era exact ceea ce se potrivea momentului depunerii juramantului. De asemenea, aici se vede ca mama regelui avea sa detina un rol important in traiectoria acestuia, dupa investitura.

Marte, Mercur, Soare si Neptun in zodia Fecioarei, in casa a XI-a arata ca noul rege avea sustinere dar exista si o stare de confuzie, mai ales pentru noul rege care nu era pregatit pentru un astfel de rol, avand in vedere varsta frageda si contextul istoric complicat pentru Romania.

Jupiter, Saturn si Uranus in Taur, in casa a VII-a arata ca relatiile de colaborare se pot incheia si pot fi durabile dar Uranus va aduce evenimente bruste si surprinzatoare pe care regele le va aplica. De exemplul momentul 23 august 1944.

Arthur Gould Lee, omul care a discutat cu regele Mihai I atat in timpul domniei cat si dupa, nota: “ El era regele, dar cu toate acestea nu stia ce ar fi trebuit sa faca, caci nu fusese niciodata instruit in privinta relatiilor dintre Coroana si capul sau membrii guvernului. Mai mult decat atat, nici nu cunostea numele majoritatii ministrilor sai.  Nimeni nu-i oferise vreodata pregatirea necesara in problemele politice. Practic, el nu-si intelegea responsabilitatile si prerogativele, si nici problemele constitutionale pe care le implica relatia dintre Coroana si stat. Mihai nu se simtea sigur de sine aproape in nicio activitate, cu exceptia soferiei si a vanatorii.

Arthur Gould Lee, prieten al regelui, nota in amintirile sale referitor la propaganda din acele timpuri care era favorabila mentinerii dinastiei pentru Germania in special: (Hitler prefera un monarh lipsit de experienta si docil in mainile unui om devotat Germaniei). Generalul Antonescu, intr-un moment de furie, relatat tot de acelasi companion al regelui i s-ar fi adresat: „Veti ramane aici nu pentru ca vreau eu, ci pentru ca taranii vor sa aiba un rege”.

De altfel, generalul Ion Antonescu a modificat Statutul Casei Regale pentru a impiedica participarea suveranului si a colaboratorilor sai la activitati publice fara aprobarea sa.

Cel mai important eveniment istoric din mandatul sau este actul de la 23 august 1944

In episodul urmator voi prezenta cateva evenimente majore intamplate in luna octombrie.

Va urma!

Monica Lazar

Astrolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *