Evenimente importante intamplate in luna iulie in Romania si influenta astrelor

Este important sa stim de ce anumite evenimente s-au intamplat intr-un anumit moment si sa analizam tranzitele majore pentru a le intelege influenta pentru a putea analiza in timp posibilitatea repetarii unor evenimente asemanatoare.

Continuam analiza cu evenimente importante intamplate in istoria Romaniei in luna iulie, indiferent de anul aparitiei evenimentului. Iata un eveniment important, care a marcat istoria tarii, si mai ales pe locuitorii sai:

La 29 iulie 1947 Guvernul condus de Petru Groza decide dizolvarea Partidului Nationa Taranesc (PNT), partid care constituia o amenintare pentru regimul comunist. Iata pe scurt ce s-a intamplat:

La 19 iulie 1947, Adunarea Deputatilor a ridicat imunitatea parlamentara a demnitarilor taranisti, pentru a putea fi arestati. S-a interzis activitatea ziarului Dreptatea, oficiosul PNT, iar Iuliu Maniu, impreuna cu intreaga conducere a partidului au fost arestati. La 29 iulie 1947, printr-un jurnal al Consiliului de Ministri s-a decis dizolvarea Partidului National Taranesc. In aceeasi zi a fost convocata Adunarea, in cadrul careia, pe baza unui raport intocmit de Teohari Georgescu, s-a aprobat lichidarea PNT, cu 294 de voturi pentru si unul impotriva.

Inscenarea judiciara impotriva PNT are loc intre 29 octombrie – 11 noiembrie 1947, când Iuliu Maniu, pe atunci in vârsta de 75 de ani, a fost condamnat la munca silnica pe viata, transformata in temnita grea pe viata si degradarea civica pe 10 ani, confiscarea averii si plata sumei de 50.000 de lei, cheltuieli de judecata. Maniu a murit pe 3 februarie 1953, in inchisoarea comunista de la Sighet, la vârsta de 81 de ani. Ion Mihalache a fost detinut intr-o celula izolata pâna la sfârsitul vietii, iar Ovidiu Borcea a fost asasinat. Nicolae Penescu, ministru de Interne in guvernul Radescu, a fost eliberat in 1964 si a putut emigra in Franta, permisiune ce i s-a acordat ca un gest de curtoazie fata de generalul Charles de Gaulle, presedintele francez, ce va face o vizita in 1968 in România. In anii ce au urmat, liderii taranisti sau chiar simplii membri care au indraznit sa critice regimul au umplut lagarele si temnitele comuniste. Unii au supravietuit, dar numarul celor care au murit in inchisorile de la Sighet, Aiud, Galati, Pitesti, Gherla, Ocnele Mari, Dej, Caransebes, Craiova, Oradea, Suceava, Ramnicu Sarat, Botosani, Vaslui, in mine, la Canal, precum si in satele din Baragan, de ordinul zecilor de mii, nu este cu exactitate cunoscut nici in zilele noastre.

E bine sa nu uitam istoria deoarece riscam sa repetam aceleasi greseli.

Configuratii astrologice:

Luna si Nodul Sud in Sagetator: arata o plata karmica a poporului roman care duce la eliminarea democratiei prin desfiintarea abuziva a unui partid important din Romania. Aceasta prevesteste ororile comise de regimul comunist.

Marte si Uranus in Gemeni: decizii importante aparute brusc si cu efect maxim, avand influenta in tot ce tine de legi, comunicare, manipulare etc.

Soare, Saturn si Pluton in Leu: arata data conducerii democratice din acea perioada, este semnalul ca elitele tarii vor fi distruse sistematic, pana la exterminare.

In episodul urmator voi prezenta cateva evenimente majore intamplate in luna august.

Va urma!

Monica Lazar

Astrolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *