Casa a XII-a in harta natala: semnificatii si sfaturi practice

Casa a XII-a reprezinta casa constrangerilor, a sacrificiilor. Reprezinta cel mai adanc taram al imaginatiei, deceptiei, fascinatiei si a iluziilor. Sursa interioara a spiritului si a inspiratiei artistice si locul unde ne ascundem de lume prin limitare, atat prin alegere cat si prin constrângere. Inchisori sau senzatia de prizonierat, spitale sau senzatia de boala, bolile cronice, proasta functionare a organismului. Introspectie cu privire la viata interioara. Evadarile de orice tip, religia, institutiile caritabile si impulsurile caritabile. Derapajele constiintei, experientele psihice, meditatia si gasirea fericirii. Confuzia, dependentele, pacea si linistea. Experientele care ne afecteaza spiritual si care ne pot sminti constiinta si modul de a privi lumea, dar care ne permit sa transcendem la un plan spiritual mai evoluat, de renastere sau de inviere. Daca aveti in aceasta casa cel putin trei planete atunci veti primi un ajutor suplimentar. Pe scurt sa vedem ce influenta are fiecare planeta atunci cand este situata in aceasta casa de pe harta natala:

Soarele in casa a XII – a: Nu ati fost incurajati sa va exprimati liber inca in copilarie.Multi copii din orfelinate, dati spre adoptie sau cei care isi petrec mult timp prin spitale sau  cei care isi petrec o parte din copilarie la internate au aceasta plasare a Soarelui in harta natala. La scoala poate ati fost marginalizati sau tratati incorect de profesori si colegi. Din cauza acestor experiente, in adolescenta si la maturitate puteti raspunde destul de violent la orice tentativa de invazie a propriului teritoriu, instinctul de aparare este in alerta mai tot timpul. Tentatiile unor obiceiuri nesanatoase, de genul consumului de droguri si/sau alcool sunt mai mari atunci cand Soarele este plasat in aceasta casa. In schimb, daca se alege o practicarea unei cai spirituale atunci acesti nativi sunt favorizati, avand si abilitati native psihice deosebite. Activitatiile secrete si munca in spionaj sunt la fel de bine favorizate.

Luna in casa a XII – a: Semnul zodiacal in care se afla Luna ne arata caracteristicile privind emotiile, frustrarile, friciile, adictiile. In familia de provenienta a nativului nu s-a pus niciodata accentul pe importanta dezvoltarii emotionale. Exista si nativi care nu au avut sansa sa-si cunoasca mama biologica, deci nu a avut parte de caldura si dragostea materna. Se poate trece de la o stare emotionala extrama la alta, acum sunteti foarte fericiti si peste o ora vedeti totul in negru si nu gasiti nicio solutie la „problema” aparuta. Cand planete importante tranziteaza Luna natala (de exemplu Uranus sau Pluton) se pot declansa anumite simptome fizice, dar care au legatura directa cu emotiile. Imaginati-va o oala cu capac uitata pe foc care la un moment dat da pe afara, fara nicio posibilitate de a mai controla situatia. De asemenea, astfel de persoane au tendinta sa metabolizeze si emotiile mai putin pozitive de la alte persoane.

Mercur in casa a XII – a: Nativilor le este greu sa isi exprime ideile, sa isi promoveze interesele si proiectele, sa fie inteles de cei din jur. In schimb poate acumula foarte bine tot ce tine de partea spirituala a vietii. Dualitate intre ceea ce gandeste si ceea ce spune, din teama de a nu fi inteles gresit, si tocmai asta se intampla, acest nativ este inteles gresit si poate fi acuzat chiar ca fiind un mincinos.

Atunci cand Mercur este prost aspectat de Marte, Saturn sau Uranus atunci pot fi anumite probleme fiziologice care genereaza greutatea in exprimare.

Venus in casa a XII – a: Nativul poate iubi neconditionat dar va iubi pe toata lumea, asta pentru ca in copilarie era ori lasat pe ultimul loc atunci cand era vorba sa aiva parte de dragostea mamei, a familiei ori era un rasfat desantat care nu l-a ajutat prea mult sa-si dezvolte „muschiul” emotional. In viata de adult se va intalni de multe ori cu un dezechilibru intre a oferi si a primi dragostea, mai ales in relatiile personale. Pe de alta parte este posibil sa traiasca cu iluzia ca va gasi intr-o zi dragostea ideala. Iar atunci cand cineva ii iubeste se simt prinsi ca intr-o capcana, adica nicicum nu-i bine. Pentru a se echilibra emotional este nevoie de cresterea nivelului de constiinta.

Marte in casa a XII – a: Nativul directioneaza energia planetei spre interior, de aceea este sposibil sa fie un cautator al adevarului absolut, muncind cu staruinta sa isi transceanda propriile limitari. In lumea exterioara are probleme cu materializarea ideilor si a propriilor interese. Prefera sa munceasca de unul singur decat sa faca echipa cu altii. De multe ori se poate naste cu defecte congenitale sau pe parcursul vietii este nevoit sa isi elimine anumite parti din corp.

Jupiter in casa a XII – a:  Nativul atras de singuratate si spatiile largi, nici nu isi pot imagina viata fara aceste ingrediente: liniste, timp petrecut cu sine, relaxare. Are convingeri foarte personale si greu i le poate schimba cineva. Poate avea rezultate excelente intr-o practica spirituala, in schimb ii este mai greu sa isi puna planurile si ideile in aplicare. Va trebui sa apeleze la alte persoane.

Saturn in casa a XII – a: Nativul este obsedat de sensul existentei sale, dar sa nu uitam ca Saturn rasplateste oamenii care depun un efort perseverent si structurat. Altfel spus, acesti nativi au toate sansele in as-i gasi adevaratul sens in viata, daca isi doresc cu adevarat si actioneaza in acest sens. Asta nu inseamna, ca in prima faza, nativul nu va trece prin momente deprimante. Cel mai important e sa nu isi piarda speranta si sa nu se opreasca din aceste cautari.  De multe ori nativul poate suferi de agorafobie, adica teama patologica si nemotivata de spatii largi, locuri publice, spatii deschise.

Daca nu este nicio planeta in aceasta casa, atunci va uitati la planeta care stapaneste casa (mai bine zis stapana zodiei din casa respectiva). De exemplu, casa a XII-a se afla in zodia Berbecului. Planeta care stapaneste aceasta zodie este Marte. Va uitati unde este plasata planeta Marte in harta natala si ce aspecte formeaza aceasta cu alte planete.

Acesta este ultimul articol din seria de 12 celor articole.

Daca doriti sa aflati mai multe despre astrologie si subiectele de interes pentru voi, imi puteti scrie un mesaj de pe acest site. Vedeti mai jos o rubrica speciala.

Monica Lazar

Astrolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *