Traseul planetelor in aprilie 2017

ZODIILE vedete ale lunii: BERBEC si TAUR

SOARELE intra in zodia TAURULUI la data de 20 aprilie 2017 la ora 00:27, ora locala a Romaniei.

LUNA tranziteaza zodiile asa cum sunt descrise mai jos:

2 aprilie la ora 21:26 – Luna intra in Rac

5 aprilie la ora 01:13 – Luna in Leu

7 aprilie la ora 07:19 – Luna in Fecioara

9 aprilie la ora 15:34 – Luna in Balanta

12 aprilie la ora 01:41– Luna in Scorpion

14 aprilie la ora 13:26 – Luna in Sagetator

17 aprilie la ora 02:04 – Luna intra in Capricorn

19 aprilie la ora 13:51 – Luna intra in Varsator

21 aprilie la ora 22:42 – Luna intra in Pesti

24 aprilie la ora 03:32 – Luna intra in Berbec

26 aprilie la ora 04:56 – Luna intra in Taur

28 aprilie la ora 04:38 – Luna intra in Gemeni

30 aprilie la ora 04:47 – Luna intra in Rac

FAZELE LUNII (ora locala a Romaniei):

LUNA PLINA in BALANTA se intampla pe 11 aprilie 2017 la 09:08: Sunt favorizate activitatile creative, relatiile de dragoste, relatiile cu copii, activitatile de relaxare si distractie. Existand si o conjunctie intre Jupiter si Luna va veti simti mai optimisti, expansivi, aventurosi si considerati ca totul este posibil.

LUNA NOUA in TAUR se intampla pe 26 aprilie 2017 la 15:16: Sunt favorizate calatoriile in strainatate, studiile aprofundate, cautarea rostului in viata, relatiile cu persoane din strainatate, inceperea unui proiect international care poate duce la rezultate cu influenta pe termen lung. Posibile noutati venite din strainatate.

Sa ne reamintim etapele principale ale miscarii de retrogaradare a unei planete:

Miscare directa – cel mai bun moment pentru a actiona, mai ales daca planeta se afla in domiciliu sau exaltare. Daca si LUNA este in crestere este si mai bine.

Statia de retrogradare – nu este momentul potrivit pentru a actiona, nu incepeti nicio activitate importanta, indiferent de domeniu.

Miscarea de retrogradare – nu initiati actiuni noi, ci doar reganditi, rectificati, reparati actiuni trecute care nu au iesit tocmai bine, este o perioada buna de replanficare si schimbare de strategii incepute anterior.

Statie directa – faceti incalzirea pentru actiuniile pe care le veti demara in perioada de miscare directa, o scurta recapitulare a ceea ce doriti sa faceti nu ar strica. Daca si LUNA este in crestere este si mai bine.

Tranzitele planetei MERCUR:

MERCUR tranziteaza zodia TAURULUI, avand si perioada de retrogradare. Iata ciclul de retrogradare complet pentru perioada urmatoare:

Intre 1 si 9 aprilie: Mercur este in mers direct in Taur,

Intre 10 si 11 aprilie Mercur este in statie retrograda in Taur,

Intre 11 si 20 aprilie Mercur este in mers retrograd in Taur,

Intre 20 aprilie si 1 mai Mercur este in mers retrograd in Berbec,

Intre 1 si 4 mai Mercur este in statie directa in Berbec,

Intre 4 si 16 mai Mercur este in mers direct in Berbec,

Intre 16 si 7 iunie Mercur este in mers direct in Taur.

In dimineata zilei de 7 iunie Mercur intra in Gemeni si astfel se incheie ciclul complet de retrogradare a acestei planete.

In perioadele de retrogradare a planetei MERCUR sunt afectate in general comunicarea, comunicatiile (pe orice cale), aparatele care se alimenteaza cu energie dar si gandirea si logica va poate juca feste. In general ceea ce doriti sa transmiteti nu e bine inteles sau este inteles gresit cu totul, iar de aici pot aparea controverse si discutii in contradictoriu. Tranzactiile importante in aceste perioade este bine sa fie amanate, iar daca sunteti pusi in situatia de a semna un contract sau un document important este de preferat sa cititi cu mare atentie tot textul, iar daca nu intelegeti ceva atunci intrebati un specialist in domeniu;l respectiv (avocat, consilier, contabil etc).

Zodiile vizate sunt: Gemeni si Fecioara si zodiile prin care retrogradeaza planeta respectiva, in acest caz TAUR si BERBEC.

Tranzitele planetei VENUS:

Pana pe 3 aprilie dimineata VENUS tranziteaza zodia BERBECULUI (in exil), in mers aparent retrograd:  Exista o tendinta generalizata catre satiosfacerea rapida a nevoilor proprii, fara sa tineti cont si ceea ce isi doreste celalalt. Este important sa ne gandim si la noi, nu asta e problema, dar sa nu neglijati faptul ca prin aceasta atitudine puteti deranja alte persoane. Daca va indragostiti de cineva in perioada asta, va fi doar un moment trecator.

Iata si restul tranzitelor planetei VENUS, pe perioada ciclului de retrogradare:

3 aprilie ora 02:26: Venus intra in Pesti, in mersul sau aparent retrograd

14 aprilie ora 12:18: Venus intra in statia directa in Pesti

16 aprilie ora 12:18: Venus intra in mers direct in Pesti

28 aprilie ora 15:14: Venus intra in mers direct in Berbec

6 iunie ora 09:27: Venus intra in Taur si se incheie ciclul de retrogradare a planetei Venus pentru 2017

In perioadele de retrogradare a planetei VENUS veti avea o tendinta mai mare de a va exprima sentimentele reprimate iar de aici sa apara diverse probleme relationale. Tot in aceste perioade este bine sa fiti atenti si modul cum relationati cu banii (personali sau ai familiei) deoarece si aici pot aparea discutii contracdictorii. Redeschiderea unor situatii de criza din trecut care au legatura cu relatiile de dragoste, cele de proetenie dar si cu banii. Nu este exclus ca un iubit din viata amoroasa anterioara sa revina in viata voastra. Ceea ce va invata retrogradarea lui Venus este ca in viata este bine sa va exprimati sentimentele transparent atunci cand apar probleme si nu sa asteptati zeci de ani si sa explodati. Iar in relatia cu banii sa fiti realisti si corecti, adica sa intelegeti corect rolul banilor in viata voastra.

Zodiile vizate sunt nativii din TAUR si BALANTA si zodiile prin care retrogradeaza planeta respectiva, in acest caz PESTI si BERBEC.

Tranzitele planetei MARTE:

Pana pe  21 aprilie 2017 MARTE tranziteaza zodia TAURULUI: aveti dorinte puternice si puteti duce pana la capat proiecte importante. Sunteti incapatanati si perseverenti, mai nimeni si nimic nu va poate opri din drumul ales.

Apoi, pana pe 4 iunie 2017 MARTE tranziteaza zodia GEMENILOR: sunteti pusi pe fapte mari, schimbati idei, lansati idei, proiecte, produse, imprastiati informatii in cele patru zari, ce mai sunteti intr-o forma foarte buna! Sunteti convingatori, dar inainte de a incepe orice este bine sa va informati corect si sa analizati foarte bine toate variantele de lucru.

JUPITER tranziteaza zodia BALANTEI pe data de 9 septembrie la ora 14:19 si avantajeaza pe nativii din zodiile de aer (Balanta, Gemeni si Varsator) dar si pe zodiile de pe axa cardinala (Berbec – Rac – Balanta – Capricorn). Jupiter in Balanta va aduce o preocupare si mai mare privind sistemul judiciar si cel legislativ, dar si dorinta de a folosi diplomatia ca arma de convingere a propriilor idei si proiecte. Accentul pe relatiile interumane se va accentua, dar asta nu inseamna ca se va ajunge si la un echilibru. Acest tranzit se mentine pana pe 10 octombrie 2017, ora 16:21. Pana pe data de 10 iunie JUPITER este in mers aparent retrograd.

In perioadele de retrogradare a planetei JUPITER oamenii au tendinta de a invata din propriile experiente anumite lectii care au legatura cu credinta si pot aparea situatii cand sunt necesare ajustari privind anumite proiecte de mare anvergura. In situatia in care calatoriti in aceste perioade incercati sa va organizati mai bine excursiile si nu va panicati daca va pierdeti bagajele.

Zodiile vizate sunt nativii din SAGETATOR si PESTI dar si cei din zodia prin care retrogradeaza planeta respectiva, in acest caz BALANTA.

SATURN in SAGETATOR va ajuta sa invatati ceva nou, sa va dezvoltati pe mai multe planuri, sa fiti mai disciplinati fara sa va pierdeti entuziasmul. Pana pe 26 august SATURN are un mers aparent retrograd.

Ca regula generala, in perioadele de retrogradare a planetei SATURN veti resimti o incetinire sau chiar un blocaj in anumite activitati, depinde foarte mult in ce casa din harta natala retrogradeaza aceasta planeta. Veti munci mai mult sau veti depune un efort mai mare in realizarea unor planuri, de asemenea nu sunt excluse anumite ajustari sau replanificari pentru o mai buna eficientizare. De obicei Saturn impune o mai buna organizare sau structurare a informatiei. Relatia cu anumite autoritati se complica, deci orice actiune, pentru a fi dusa la capat necesita rabdare si perseverenta din partea voastra. Si sa nu uitati, Saturn cere corectitudine in tot ceea ce faceti!

Zodiile vizate sunt nativii din CAPRICORN si VARSATOR dar si cei din zodia prin care retrogradeaza planeta respectiva, in acest caz SAGETATOR.

AXA NODURILOR LUNARE tranziteaza pana pe 8 mai 2017 AXA FECIOARA – PESTI si va incurajeaza sa fiti mai pragmatici, realisti si constienti de ceea ce se intampla in jurul vostru. Acordati ajutor celor din jur numai daca vi se cere dar fara a va prejudicia interesele proprii. Incercati sa fiti mai ordonati si aveti mai multa grija de sanatatea proprie si a celor apropiati.

Planetele lente au un rol mai putin important in viata vostra decat cele personale, pe scurt despre parcursul acestora: Din 4 februarie 2012 NEPTUN a intrat pentru 14 ani in zodia Pestilor, in domiciliu, acolo unde se simte foarte bine. URANUS tranziteaza zodia Berbecului pana pe 5 martie 2019. PLUTON tranziteaza zodia Capricornului pana pe 21 ianuarie 2024.

Daca doriti sa aflati mai multe despre astrologie si subiectele de interes pentru voi, imi puteti scrie un mesaj de pe acest site. Vedeti mai jos o rubrica speciala.

Va doresc tranzite favorabile!

Monica Lazar

Astrolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *