Calendarul planetelor retrograde in 2016 – episodul 2

Sa ne reamintim etapele principale ale miscarii de retrogaradare a unei planete:

Miscare directa – cel mai bun moment pentru a actiona, mai ales daca planeta se afla in domiciliu sau exaltare. Daca si LUNA este in crestere este si mai bine.

Statia de retrogradare – nu este momentul potrivit pentru a actiona, nu incepeti nicio activitate importanta, indiferent de domeniu.

Miscarea de retrogradare – nu initiati actiuni noi, ci doar reganditi, rectificati, reparati actiuni trecute care nu au iesit tocmai bine, este o perioada buna de replanficare si schimbare de strategii incepute anterior.

Statie directa – faceti incalzirea pentru actiuniile pe care le veti demara in perioada de miscare directa, o scurta recapitulare a ceea ce doriti sa faceti nu ar strica. Daca si LUNA este in crestere este si mai bine.

In 2016 avem urmatorul calendar al retrogradarii planetelor:

SATURN

24 martie intra in statie retrograda in Sagetator

26 martie intra in perioada de retrogradare in Sagetator

13 august in statie directa in Sagetator

15 august intra in miscare directa in Sagetator

In perioadele de retrogradare a planetei Saturn veti resimti o incetinire sau chiar un blocaj in anumite activitati, depinde foarte mult in ce casa din harta natala retrogradeaza Saturn in tranzit, iar daca in acea casa Saturn intalneste si niste planete personale, atunci situatia se personalizeaza cu totul. Veti munci mai mult sau veti depune un efort mai mare in realizarea unor planuri, de asemenea nu sunt excluse anumite ajustari sau replanificari pentru o mai buna eficientizare. De obicei Saturn impune o mai buna organizare sau structurare a informatiei. Relatia cu anumite autoritati se complica, deci orice actiune, pentru a fi dusa la capat necesita rabdare si perseverenta din partea voastra. Si sa nu uitati, Saturn cere corectitudine in tot ceea ce faceti!

Zodiile vizate sunt: Sagetator, Capricorn si Varsator.

URANUS

29 iulie intra in statie retrograda in Berbec

31 iulie intra in perioada de retrogradare in Berbec

29 decembrie in statie directa in Berbec

31 decembrie intra in miscare directa in Berbec

In perioadele de retrogradare a planetei Uranus este bine sa ramaneti deschisi la surprize de orice fel. Uranus poate provoca situatii extreme si haos, dar poate aduce si momente de neuitat! O stare de neliniste si dorinta de schimbare va poate caracteriza in aceasta perioada, de aceea este bine sa aveti momente de autoanaliza si sa vedeti de unde pornesc aceste stari si veti afla de fapt ceea ce aveti nevoie pentru a evolua la un nou nivel. Este bine sa va notati orice idee va trece prin cap, cat de ciudata sau absurda ar parea. Cel mai bine e sa tineti un jurnal.

Zodiile vizate sunt: Berbec si Varsator

PLUTON

18 aprilie intra in statie retrograda in Capricorn

20 aprilie intra in perioada de retrogradare in Capricorn

26 septembrie in statie directa in Capricorn

28 septembrie intra in miscare directa in Capricorn

In perioadele de retrogradare a planetei Pluton are un rol de resetare a unei activitati din viata voastra, asta presupunand un nou inceput. De obicei aceasta schimbare este cu atat mai grea cu cat rezistenta voastra este mai mare. Asa cum spuneau vechii greci Panta rei (Totul curge) oamenii este de preferat sa invete ca viata inseamna o schimbare permanenta ceea ce presupune ca flexibilitatea si adaptabilitatea sunt cele mai importante atitudini in fata schimbarii. Si chinezii, in alfabetul lor special cuvantul criza are doua interpretari: pericol si oportunitate, ceea ce inseamna ca in orice situatie de criza exista cel putin o oportunitate de crestere si invatare.

Zodiile vizate sunt: Capricorn si Scorpion

NEPTUN

13 iunie intra in statie retrograda in Pesti

15 iunie intra in perioada de retrogradare in Pesti

20 noiembrie in statie directa in Pesti

22 noiembrie intra in miscare directa in Pesti

In perioadele de retrogradare a planetei Neptun veti deveni mai sensibili la mediul inconjurator iar intuitia, inspiratia si visele va vor ocupa mai mult din timpul personal. Este bine ca in aceste perioade sa va notati orice idee sau vis deoarece nu se stie niciodata cand veti folosi aceste informatii in viata reala. Sunt favorizate mai ales persoanele care sunt implicate in activitati artistice si esoterice. Aveti mai multa grija de sistemul imunitar.

Zodiile vizate sunt: Pesti

Monica Lazar

Astrolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *