Plantele si astrologia medicala – partea I

Este momentul sa scriu cate ceva despre plante, mai ales ca a venit primavara si este foarte sanatos sa consumam cat mai multe verdeturi pentru a iesi mai repede din starea de astenie. In astrologia medicala, plantele si ierburile, mai ales cele care au influenta majora asupra fluidelor corpului, fertilitatii, sexualitatii, nasterilor, somnului si a memoriei, acestea sunt stapanite de LUNA.  Sa le luam pe rand:

Fluidele

Hidratarea corpului este foarte importanta in mentinerea strarii de sanatate, iar cand ma refer la hidratare specific ca e vorba de hidratarea reala, cea a celulelor. Hidratarea superficiala nu ajuta la imbunatatirea sanatatii. Cand ne referim la fluidele corpului este bine sa nu uitam limfa, saliva, transpiratia, lacrimile, urina, sperma, lichidele naturale intravaginale si nu in ultimul rand laptele patern. De exemplu, pentru a stimula regenerarea  tesuturilor din corp este necesar consumul anumitor plante sau ierburi, cum ar fi tataneasa , nalba și ulm alunecos. Astralagusul ajuta la formarea de celule alte in sange. Saxigrafa este de exemplu folosita ca diuretic și pentru a elimina pietre ale tractului urinar .

Sistemul reproductiv

In aceasta categorie intra orice are lagatura cu organele sexuale, sistemul hormonal, fertilitatea, libidoul. Cele mai cunosute plante sunt asparagusul salbatic, angelica ( dong quai din China), Actaea racemosa (Cimicifuga racemosa), papaya si yam salbatic, acestea fiind folosite pentru tratamentul post menopauza pentru femeile care nu vor sa inlocuiasca estrogenul.

Pentru potenta masculina avem semnitele de dovleac si salata verde, iar pentru dereglarile hormonale feminine cel mai cunoscut este mielareaua  sau Vitex Agnus Castus.

Răchitan (Lithrum salicaria) este o plantă erbacee din familia Lythraceae, cunoscută sub mai multe denumiri populare: floarea zânei, călbușoară, lemnie, lemnușcă, zburătoare-bărbătească si este recomandata pentru ameliorarea hemoragiilor si a excesului hemoragic din perioada ciclului lunar.

Nufarul reduce excesul de libido, ejacularile nocturne, diareea si leucoreea.

Somnul si visele

Starea de somn si visurile sunt cele mai afectate de astrul noptii LUNA, iar plantele si ierburile au un rol protectiv sau tonic, dar si narcotic. Luna este ca o mama buna ca isi protejeaza copii de la dureri si ajuta la inducerea unui somn de calitate cu vise linistitoare.

Macul ajuta la indicerea somnului, la relaxarea nervoasa si la diminuarea durerilor. Dupa cum se stie, morfina ci codeine rezulta din opium, iar acesta este extras din mac.

Macul salbatic sau macul rosu ajuta la ameriorarea tusei, astmului si induce un somn usor.

Salcia contine salicina, care este folosita si in producerea spirinei si ajuta la ameliorarea durerilor. Aceasta se mai foloseste pentru tratarea malariei si a febrei, diareei si dizenteriei.

Salata verde salbatica este folosita pentru sedative si analgesic.

Informatiile din prezentul articol nu inlocuiesc calitatile unui medic, informatia oferita fiind necesara dar nu si suficienta pentru a va mentine o stare de sanatate satisfacatoare. De aceea este recomandat, pentru orice problema de sanatate sa contactati medicul de familie sau orice medic curant pentru a va diagnostica si a va prescrie un eventual tratament. Si nu uitati preventia este cea mai buna varianta pentru a trai o viata frumoasa!

Va doresc sanatate deplina!

Monica Lazar

Astrolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *