Influenta planetor asupra sanatatii – exemple concrete: partea I

In acest articol o sa descriu cat mai explicit de ce anumite afectiuni apar si ce planete au un rol decisiv in declansarea si manifestarea simptomelor. Este important sa tineti cont de aceste informatii dar cel mai bine este sa aveti un medic bun care sa va ajute in orice situatie privind propria sanatate. Iata cateva exemple concrete de afectiuni care se intalnesc destul de des in viata reala:

Raceala sau gripa: De obicei o raceala sau o gripa nu ar trebui sa dureze mai mult de o saptamana si aceasta apare cu o frecventa constanta, de obicei anual. Faptul ca apare destul de frecvent sugereaza ca in aparitia si manifestarea lor sunt implicate planetele rapide: Mercur, Venus si Soarele. Venus de obicei are influente benefice, dar are tendinta sa se inflameze atunci cand este stimulata excesiv. De exemplu daca tranzitul lui Mercur sau Venus formeaza o cuadratura sau opozitie cu Soarele sau Mercur din harta natala si daca semnele zodiacale Taur (stapaneste gatul si nasul) si Gemeni (stapaneste sistemul respirator si mirosul) sunt si ele implicate. De exemplu, o perioada cand suntem senisbili la raceala si frig este si atunci cand Soarele tranziteaza zodiile Scorpion si Capricorn, deoarece acestea fac opozitie cu semnele amintite anterior, Taur si Gemeni. Pot aparea episoade rapide de raceala si atunci cand planetele rapide din Leu si Fecioare formeaza cuadraturi cu planetele din semnele Varsator si Pesti (adica din Iulie pana in septembrie si din ianuarie pana in martie).

Daca in harta voastra natala Soarele sau Mercur sunt in zodiile Taur sau Gemeni atunci aveti o tendinta naturala sa raciti in perioadele amintite mai sus. Daca casa voastra a XII-a sau casa a VI-a sunt in Taur sau Gemeni sunteti destul de sensibili la raceli, gripe, frig si umezeala.

Daca nici una din conditii prezentate mai sus nu se aplica pentru voi si nu mai aveti alte planete, ca Marte sau Saturn in Taur sau Gemeni, atunci este foarte posibil ca foarte rar sa se intample ca o raceala sau o gripa sa va prinda pe picior gresit.

Un amanunt important si bine de stiut este ca persoanele care se adapteaza greu la frig sau caldura sunt cele care au o tiroida care nu este in cea mai buna stare de functionare.

Fracturi: Tranzitul planetei Marte are un rol decisiv in manifestarea evenimentelor violente, mai ales daca aceasta formeaza o cuadratura cu Soarele natal sau cu o alta planeta personala influenta din harta natala. Accidentul de munca poate fi aratat de relatia lui Marte cu casa a VI-a. Accident cu masina sau in calatorii poate fi ararat de relatia defectuasa a lui Marte in tranzit cu casele a III-a sau a IX-a. Zodia Capricornului stapaneste sistemul osos, de aceea de multe ori intr-un astfel de veniment este posibil sa fie implicata si aceasta zodie. De asemenea un rol important in manifestarea evenimentelor o poate avea atat Saturn cat si Pluton, dar si Uranus poate aduce cantitatea de surpriza si neprevazut. De exemplu daca aparitia unei fracturi a dus si la pierderea unei oportunitati in cariera, atunci este posibil ca si casa a X-a din harta natala sa fie implicata.

Informatiile din prezentul articol nu inlocuiesc calitatile unui medic, informatia oferita fiind necesara dar nu si suficienta pentru a va mentine o stare de sanatate satisfacatoare. De aceea este recomandat, pentru orice problema de sanatate sa contactati medicul de familie sau orice medic curant pentru a va diagnostica si a va prescrie un eventual tratament.

Va urma!

Monica Lazar

Astrolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *