Influenta planetor asupra sanatatii – exemple concrete: partea a II-a

Este important sa tineti cont de aceste informatii dar cel mai bine este sa aveti un medic bun care sa va ajute in orice situatie privind propria sanatate. Iata cateva exemple concrete de afectiuni care se intalnesc destul de des in viata reala:

Alergii: In functie de parte a corpului afectata putem verifica semnul zodiacal pe care o guverneaza. De exemplu o mancarime sau orice discomfort al pielii este stapanita de Rac, iar problemele cu gatul si nasul au legatura cu semnul Taurului. Analizam casa a XII-a si semnul zodiacal care se afla acolo este cel mai sensibil la alergii, mai ales daca aceasta casa este ocupata si de anumite planete: Soare, Mercur sau Jupiter. De exemplu, daca aveti Mercur in casa a XII-a in Rac si aveti alergii este bine sa vedeti ce alte aspecte face Mercur cu alte planete de pe harta natala. Cum poate fi folosita armonios energia lui Mercur? Prin exprimarea concreta a ideilor si opiniilor, discutii, intalniri, intr-un cuvant inseamna sa comunicati. Si se intelege ca ganditi foarte bine si apoi vorbiti!

Tensiune arteriala: Sangele si inima sunte stapanite astrologic de zodia Leului. Daca in harta voastra natala zodia Leului este in casa a XII-a atunci este posibil sa existe o slabiciune a inimii si a circulatiei sangelui, iar tensiunea arteriala este mica, mai ales daca nu se afla Soarele, Marte sau Jupiter in aceasta casa. Daca ele exista atunci probabilitatea sa capatati hiperteniune arteriala este destul de mare. Zodia Leului se manifesta intr-o varianta expansiva si activa in casele a I-a, a III-a, a VII-a, a IX-a si a XI-a. Daca in harta natala aveti zodia Leului intr-una din aceste case, atunci probabilitatea sa aveti tendinta spre manifestarea hipertensiunii este destul de mare. Cand vine vorba de planetele in tranzit este bine sa verificam momentele cand Soarele si/sau Marte trec prin zodia Leului.

Cancer: Planeta care induce o proliferare necontrolata a celulelor este Jupiter, planeta expansiunii. Dar manifestarea doar a lui Jupiter nu este de ajuns, de aceea un rol important il au Saturn (efect pe termen lung) , Marte (efect rapid cu sansa de vindecare) si Pluton (cu efect mai degraba negativ). Atunci cand Pluto tranziteaza un semn zodiacal o afectiune care are legatura cu organele stapanite de acel semn zodiacal se poate manifesta. De exemplu atunci cand Pluton a tranzitat zodia Gemenilor intre 1884 si 1914 cancerul de plamani a avut o incidenta mai mare si a marcat o generatie cu sensibilitate in zona pulmonara. Apoi Pluton a tranzitat zodia Racului, incepuse si primul razboi mondial si au fost si multe cazuri de boli de piele iar cancerul de san incepuse sa isi arate coltii. In 1939 cand a inceput al doilea razboi mondial, Pluton tranzita zodia Leului si in acea perioada bolile de inima si cele de sange (leucemia) au proliferat. Bolile de stomac s-au dezvoltat atunci cand Pluton tranzita zodia Fecioarei, intre 1957 si 1972 iar cancerul de prostata s-a dezvoltat atunci cand Pluton trecea prin zodia Balantei, in perioada 1972-1984. Pluton a tranzitat Scorpionul intre 1984 si 1995 si a fost perioada cand SIDA devenise discutia de baza la conferintele internationale si in stirile din toata lumea. Asa cum spuneam, nu doar simpla prezenta a planetei Pluton intr-un semn zodical aduce tendinta de face cancer. Aspectele stresante (cuadratura sau opozitie) ale lui Pluton si sau a lui Jupiter din harta natala cu alte planete din harta natala sau cele aflate in tranzit ( Saturn, Jupiter, Marte si Soare).

Incercati sa discerneti informatiile care va bombardeaza zilnic despre diverse boli. Industria farmaceutica si nu numai au tendinta sa exagereze orice simptom sau afectiune pentru a mentine frica permanenta in polulatie. Ceea mai buna abordare este sa aveti grija de corpul si sufletul vostru si sa va faceti un control anual, altfel spus sa puneti accentul pe preventie. Si nu deveniti extremisti, omul a fost de cand lumea omnivor.

Informatiile din prezentul articol nu inlocuiesc calitatile unui medic, informatia oferita fiind necesara dar nu si suficienta pentru a va mentine o stare de sanatate satisfacatoare. De aceea este recomandat, pentru orice problema de sanatate sa contactati medicul de familie sau orice medic curant pentru a va diagnostica si a va prescrie un eventual tratament.

Va urma!

Monica Lazar

Astrolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *