Influenta aspectelor planetare asupra sanatatii

In astrologia medicala este de preferat sa se analizeze aspectele intre planete pentru a analiza starea de sanatate a unei persoane. Mai jos aveti pe scurt influenta planetelor asupra starii de sanatate in functie de tipul de aspect:

Planeta sau casa angulara Zodia stapanita de planete si influentele Efectul unei cuadraturi sau opozitii Efectul unei conjunctii Efectul unui trigon sau sextil
Soare Leu: inima, sangele, ochii si coloana vertebrala Oboseala Extindere Vitalitate
Luna Rac: pielea si sanii Anxietate si tristete Modificari ale dispozitiei emotionale Sensibilitate
Mercur Gemeni: plamani, vorbire, miros

Fecioara: intestine si alimentatia

Nesiguranta Stres Istetime si rapiditate
Venus Taur: gat, urechi, nas, dinti

Balanta: procesarea hranei in intestine, rinichi, sistemul excretor

Disconfort Neplaceri Refacere rapida
Marte Berbec: cap, creier;

Scorpion: hormonii si sistemul reproducator

Iritare si nervozitate Iritare Forta si energie
Jupiter Sagetator: ficatul si coapsele

Pesti: sistemul imunitar, labele picioarelor, limfa.

Ghinion si risc de accidentare Exagerare Dezvoltare si revenire la o situatia mai buna
Saturn Capricorn: sistemul osos, pielea si parul;

Varsator: gambele, sistemul nervos si sistemul circulator.

 

Complicatie sau blocaj Povara Rezistenta
Uranus Varsator: gambele, sistemul nervos si sistemul circulator Confuzie Confuzie Schimbare
Neptun Pesti: sistemul imunitar, labele picioarelor, limfa. Ipohondrie Neatentie Imaginatie si creativitate
Pluton Scorpion: hormonii si sistemul reproducator Defectiune Distrugere Capacitate de schimbare profunda si de transformare
Ascendent Depinde de ora de nastere Neglijare, neimplinire Obsesie Sanatate buna
Mijlocul Cerului Depinde de ora de nastere Indoiala, suspiciune Nepasare Responsabilitate si intuitia drumului corect

O conjunctie poate arata puterea sau slabiciunea in starea de sanatate, intr-o anumita zona a corpului. De exemplu, Soarele obstuctionat poate duce la oboseala, iar Luna la anxietate si tristete.

Opozitia poate fi la fel de puternica ca o conjunctie, numai ca cele doua parti sunt in razboi si fiecare doroeste sa domine. Daca una din planete care formeaza opozitia este in conjunctie cu alta planeta iar cealalta nu are aspecte favorabile atunci este clar ca cea care are si aspect de conjunctie va fi planeta dominanta si isi va marca teritoriul. Cand puterea celor doua parti este asemanatoare atunci dominatia se va balansa, de la una la cealalta ducand la complicatii in starea de sanatate.

Un trigon ajuta la videcare si la stimulare si asimilare dar poate da cateodata si o stimulare exagerata a unor simptome. Dar sa nu uitam ca in stadiile de refacere a sanatatii trecem printr-o criza de vindecare care ne aduce aminte prin ce am trecut atunci cand ne-am imbolnavit. Starea de boala apare datorita ignorantei noastre, deoarece nu dam atentie corpulului nostru considerand ca ni se cuvine ca sa fim sanatosi. Un sextil are o influenta benefica asemanatoare trigonului dar nu duce la o stimulare exagerata deoarece nu este la fel de puternic ca aspectul de trigon.

Aspectul de cuadratura poate duce la complicatii si blocaje dar se poate tine sub control prin actiune corecta, la momentul potrivit.

Aspectele la care ma refer in acest articol sunt cele din harta natala a fiecaruia dintre voi, dar sa nu uitam ca se formeaza aspecte si intre planetele in tranzit si planetele personale. Iar aceste aspecte pot avea si ele un rol important in starea de sanatate.

Monica Lazar

Astrolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *