Evenimente importante intamplate in luna decembrie in Romania si influenta astrelor

Este important sa stim de ce anumite evenimente s-au intamplat intr-un anumit moment si sa analizam tranzitele majore pentru a le intelege influenta pentru a putea analiza in timp posibilitatea repetarii unor evenimente asemanatoare.

Continuam analiza cu evenimente importante intamplate in istoria Romaniei in luna decembrie, indiferent de anul aparitiei evenimentului. Iata un eveniment important, care a marcat istoria tarii, si mai ales pe locuitorii sai:

30 decembrie 1947 – Regele Mihai a fost fortat sa abdice: Comunistii au anuntat abolirea monarhiei si instaurarea unei republici populare si au transmis la radio inregistrarea proclamatiei regelui despre propria sa abdicare. In sedinta extraordinara din 30 decembrie 1947 a cabinetului, Petru Groza a declarat urmatoarele:

„Doamna si domnilor ministri, vreau sa va comunic ca actul acesta s-a facut prin buna invoiala. Regele a constatat – asa cum este scris aici – ca institutia monarhiei era o piedica serioasa in calea dezvoltarii poporului nostru. Istoria va inregistra o lichidare prieteneasca a monarhiei, fara zguduiri – cum poate inamicii nostri ar fi dorit. Ca sa utilizez o expresie a reginei-mame, poporul a facut azi un divort si decent, si elegant de monarhie. Prin urmare, si actul acesta este la fel cu celelalte acte din istoria guvernarii noastre. Vreau sa se stie pretutindeni – si aceasta este foarte important – ca lucrul acesta s-a facut cu cumintenie, la timpul sau. Noi mergem inainte pe drumul nostru, cu minimum de zguduiri la maximum de foloase. Vom ingriji ca fostul rege sa plece linistit, asa cum se cuvine, pentru ca nimeni sa nu poata avea un cuvânt de repros pentru acela care, intelegând glasul vremurilor, s-a retras”

Configuratii astrologice:

Luna in Leu este asediata de Saturn si Pluton, ceea ce arata un posibil atac la interesele natiunii prin atacul unei persoane care are putere, asa cum era si regele Mihai, mai ales ca semnul zodiacal al Leului semnifica monarhia.

Nodul Sud in Scorpion este in conjunctie cu Soare si Mercur in Scorpion din harta natala a Regelui Mihai. Asta arata ca acum se face o plata karmica a regelui Mihai.

Faptul ca Jupiter este in domiciliu in zodia Sagetatorului arata ca singura sansa pentru situatia familiei regale este exilul, ceea ce ulterior s-a si intamplat.

Soare si Mercur in Capricorn arata ca prin semnate de documente se poate face schimbare de putere, transfer aparent legal si natural, dar numai asa nu a fost.

In episodul urmator voi prezenta unor evenimente majore intamplate in luna ianuarie.

Va urma!

Monica Lazar

Astrolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *