Casa a IX-a in harta natala: semnificatii si sfaturi practice

Casa a IX -a reprezinta casa filosofiei si explorarii limitelor. Educatia superioara, calatoriile indepartate, telurile cele mai inalte, convingerile religioase si chestiunile legale. Dorinta de a transcende tot ce este rutina si tot ce este dificil. Formarea eticii si a moralitatii. Relatiile cu mentorii si profesorii care incurajeaza explorarea. Trairea vietii cu bucurie, cu intentia de a trai fara grija. Minte superioara  prin cautarea superioara a sinelui in abstract. Experientele in lume care incurajeaza dezvoltarea, calatoriile in strainatate, provocarile educationale si morale care ne schimba perceptia a ceea ce suntem si a ceea ce suntem capabili de a gasi un sens mai inalt al potentialului propriu.

Daca aveti in aceasta casa cel putin trei planete personale atunci veti primi un ajutor suplimentar care va poate ajuta in viata. Pe scurt sa vedem ce influenta are fiecare planeta personala atunci cand este situata in aceasta casa de pe harta natala:

Soarele in casa a IX -a: Propriul ego se defineste prin cunoasterea acumulata de-a lungul anilor. Va veti simti jigniti daca cei din jur nu va asculta sfaturile si parerile, deoarece considerati ca este foarte important tot ceea ce spuneti. Este la fel de adevarat ca aveti standarde inalte atat pentru voi cat si pentru cei din jur, atunc cand vine vorba de cunoastere si de explorare a propriilor limite.

Luna in casa a IX -a: Posibilitatea ca in copilarie sa fi crescut departe de mama este destul de mare. Va exprimati cel mai bine emotional atunci cand calatoriti sau cand exploratii/studiati diverse domenii ale cunoasterii. Mai tot timpul va duce gandul undeva departe, fata de locul unde va aflati. Altfel spus, aveti dor de duca.

Mercur in casa a IX -a: Sunteti atrasi de cunoastere si dati impresia ca le stiti pe toate, ceea ce nu intotdeauna este valabil. Faceti performanta atunci cand e vorba de propria educatie si sunteti atrasi de o cariera academica. Incercati sa va dezvoltati si simtul practic, deoarece la teorie stati foarte bine.

Venus in casa a IX -a: Aveti o inteligenta peste medie si un sistem de credinte bine pus la punct. Sunteti apreciati de profesori si mentori. Va place sa calatoriti si puteti sa fiti pe drumuri indepartate mai tot timpul vietii fara sa va plictisiti sau sa va fie dor de casa.

Marte in casa a IX -a: Sunteti foarte decisi si hotarati atunci cand vine vorba de promovarea propriilor opinii si credinte. Sunteti convinsi ca ceea ce credeti si spuneti este purul adevar. Important sa nu ii fortati si e cei din jur sa creada adevarul vostru. Veti invata toata viata ceva nou, niciodata nu va saturati de cunoastere si explorare. II puteti incuraja si pe cei din jur sa invete permanent. Puteti deveni un mentor inspirational.

Jupiter in casa a IX -a: Sunteti ca o enciclopedie ambulanta, iar idealul vostru e sa descoperiti biblioteca din Alexandria sau macar cea a Vaticanului (cea secreta, se intelege). Sunteti foarte receptivi, curiosi si dornici de cunoastere, un adevarat aspirator de experiente si fel de fel de cursuri si studii. Sunteti favorizati in a va publica propriile creatii (scrieri) si de a avea succes, cu conditia ca informatiile sa fie relevante pentru publicul cititor.

Saturn in casa a IX -a: Sunteti prea seriosi si nu prea aveti talentul nativ de a va bucura de viata si de cunoastere. Invatati dar nu cu bucurie si entuziasm, ci mai degraba pentru ca trebuie. Niciodata nu sunteti multumiti de ceea ce stiti, sunteti perfectionisti si considerati ca nu sunteti deajuns de buni. Incercati sa gasiti un echilibru intre invatare si bucuria de a o face. Nu va mai luati asa de tare in serios. Bucurati-va si impartasiti cu cei din jur ceea ce stiti deja. Si stiti deja multe. Nu va subapreciati!

Daca nu este nicio planeta in aceasta casa, atunci va uitati la planeta care stapaneste casa (mai bine zis stapana zodiei din casa respectiva). De exemplu, casa a IX-a se afla in zodia Gemenilor. Planeta care stapaneste aceasta zodie este Mercur. Va uitati unde este plasata planeta Mercur pe harta natala si ce aspecte formeaza aceasta cu alte planete.

Va urma!

Monica Lazar

Astrolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *